Belföld

Piros riasztást is kiadtak az ónos eső veszélye miatt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Az Országos Meteorológiai Szolgálat három megyére adta ki a harmadfokú figyelmeztetést.

Vasárnap erősen felhős, borult, párás lesz az idő, a csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik, estére a keleti határszélről is levonul. Havazásra, havas esőre, esőre és ónos esőre is  számítani kell. A hőmérséklet általában -1 és +3 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon enyhébb lehet az idő, Sopronban akár +7 fokig is felmelegedhet a levegő. Késő este -7, +1 fok valószínű, írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hajnalban az ónos eső veszélye miatt harmadfokú (piros) figyelmeztetést adott ki Baranya, Bács-Kiskun és Tolna területére. Piros riasztás is érvényes. A riasztások által érintett járásokat egy folyamatosan frissülő térképen követhetőek nyomon.

Azt írták, hogy a nyugat felé mozgó, több hullámban érkező csapadékzónából kiemelten a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön várható ónos eső, amelynek mennyisége helyenként 1-5 mm között valószínű. Lokálisan akár 5 mm-t meghaladó ónos eső sem kizárt.

Közben az ország északi felén, illetve a Duna vonalától keletre eső területeken havazás kezdődik, amely napközben egyre inkább az Északi-középhegység térségére korlátozódik. A frissen lehulló hó vastagsága nagy területen elérheti a lepel-3 cm-t, de kisebb körzetekben, illetve a hegyekben ennél több ( >5 cm) is lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik