Belföld

Halotti anyakönyvi kivonatot csináltatott egy érdi férfi, hogy megússza a börtönt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt érdi lakóhelyén fogták el L. Gábort, aki hamis okiratok benyújtásával igyekezett állítólagos halálát igazolni, és kibújni az igazságszolgáltatás alól – írja a police.hu. 

A férfit a bíróság korábban elsőfokon többévnyi letöltendő szabadságvesztésre ítélte, mivel a tárgyaláson nem jelent meg ellene európai elfogatóparancsot adtak ki. Körözése alatt L. Gábor azonban nemcsak, hogy elrejtőzött a hatóság elől, de állítólagos ausztriai haláláról kiállított hamis osztrák anyakönyvi kivonatot nyújtott be a magyar hatósághoz, hogy a közhiteles anyakönyvi nyilvántartásban létrejöjjön a valótlan bejegyzés, ami alapján a bíróság az ellene kiadott elfogatóparancsot visszavonja, és így végleg megszabaduljon az elfogatóparancs és a várható ítélet terhétől.

A nyomozók kétséget kizáróan megállapították, hogy L. Gábor valóban nem halt meg, sőt mi több nem is bujkál, némi elővigyázatosságtól eltekintve úgy él és dolgozik, mint bárki más – írják a rendőrség oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik