Belföld

Civil kihívója lesz Erzsébetváros DK-s polgármesterének

Színes Erzsébetváros
Színes Erzsébetváros
A polgármesterjelölt mellett mind a tíz helyi választókerületben jelöltet fognak indítani.

Bejelentette indulását a 2024-es önkormányzati választásokon a Színes Erzsébetvárosért civil szervezet. A hetedik kerület jelenlegi, DK-s polgármestere, Niedermüller Péter már jelezte, hogy jövőre is indulni tervez, ebben az MSZP és a Párbeszéd is támogatja, így ellene fognak kiállni.

Erzsébetváros pártpolitikai harcok martaléka, az önkormányzat működését nem a problémák megoldása, a társadalmi párbeszéd és a lakókörnyezetünk élhetőségének minduntalan fejlesztése, hanem leginkább a hatékonytalan működés jellemzi. Ezen változtatni kell, az erzsébetvárosiak proaktív, a lakók felé forduló lendületes képviseletet érdemelnek.

– írják közleményükben. A 2018-ban alakult szervezet önkormányzati indulását korábbi eredményeikkel is indokolja, ilyen például a Rákóczi úton a Kazinczy és a Szentkirályi utcák között megvalósult zebra, mely elmondásuk szerint egy évek óta elhúzódó ügy volt, vagy a Blaha Lujza térre a jövő évben kezdeményezésükre visszakerülő „Randióra”.

„Az elkövetkező időszakot az építő javaslatokon alapuló programalkotás fogja meghatározni, egy kulturáltabb, zöldebb, emberléptékűbb Erzsébetvárosért” – írják. A Telex kérdésére Lajos Béla, a szervezet elnöke azt is megerősítette, hogy semelyik politikai párttal nem terveznek együttműködni, teljesen függetlenül indulnak. A helyi vezetéssel való kapcsolatukról azt mondta, hogy bár próbáltak konstruktívak lenni, gyakran voltak súrlódások, mivel az önkormányzat sokszor „nem tudta felvenni a tempót” – írja az online lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik