Belföld

Feltörték több ezer OTP Simple felhasználó fiókját

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Többen arról értesítették a Telexet kedd este, hogy feltörték az OTP Simple fiókjukat, az OTP pedig megerősítette a történteket, a bank azt írta:

más, nem OTP-s felület(ek)en eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal digitális adattolvajok robotizált módszerrel több ezer felhasználó fiókját feltörték, és megváltoztatták a regisztrált e-mail címeket.

Az OTP egyúttal jelezte, hogy „az alkalmazásban rögzített bankkártyák CVC kódjainak hiányában a feltört fiókokból fizetési tranzakciót nem tudtak indítani, így anyagi kár nem történt”. Hozzátették: a Simple az érintett fiókokat haladéktalanul blokkolta, a helyreállításról és a szükséges tájékoztatásról hamarosan gondoskodnak.

Az alkalmazáson kívüli módokon továbbra is tudják használni a bankkártyájukat a felhasználók, de felhívták a figyelmet arra, hogy ha az OTP Simple alkalmazásban ugyanazt a jelszót adták meg, mint más fiókok esetében, akkor az adattolvajok most azokat is fel tudják törni.

A Simple feljelentést tesz az adattolvajok ellen, és a felhasználók biztonsága mellett a fiókok visszaállításáról is gondoskodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik