Belföld

Bors: Megtalálták a miskolci kórházból megszökött kisfiút

Megtalálták azt a kisfiút, aki kedd délután eltűnt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórházából Miskolcon – írja a Bors. A fiú a déli órákban távozott engedély nélkül, és eltűnésekor egy pólót és egy papucsot viselt. A lap úgy tudja, hogy a fiú szerda délután került elő, hazament a szüleihez, és nem ez volt az első alkalom, hogy elszökött.

A kisfiú keresésébe  beszállt a Neptun Mentőcsapat Kutyás Egysége is, akik háromfős csapattal, három mentőkutyával és két gépjárművel siettek a helyszínre és besegített a a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete is.

A lap azt írja, hogy a mentőcsapat először a sportcsarnok környékét vizsgálta át drónnal, majd a szagmintát követve indultak a kisfiú keresésére, akinek több órás előnye volt az őt keresőkhöz képest. A gyerek nyomait a Tudomány és Technika házáig sikeresen tudta a kutya követni, ezután a rendőrség a további beérkező információk alapján a keresést más irányba rendelte el, ahova már nem tudtak kutyát indítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik