Belföld

Karácsony Gergely is részt vett a DK árnyékkormány-ülésén

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A főpolgármestert is meghívta Demokratikus Koalíció a szerda reggeli árnyékkormány-ülésre, és Karácsony Gergely el is ment. Dobrev Klára Facebookon azt írja, a Budapest 2030 programot tárgyalták meg, „amit a kormányváltás utánra ajánlunk Budapestnek és az agglomerációnak.”

Karácsony meghívása nem meglepő, hiszen a DK két héttel ezelőtt jelentette be hivatalosan is, hogy nem indítanak jelöltet a jövő évi választáson a főpolgármesterrel szemben.

Dobrev azt írta a szerdai megbeszélés után, hogy Karácsony és a kerületi polgármesterek négy éve „teljes kormányzati ellenszélben dolgoznak”, ennek ellenére így is működőképes maradt a város, és a kormánytól is számos feladatot átvállaltak.

Emiatt Dobrev úgy gondolja, a főváros alkalmas lehet arra, hogy bemutassák, hogyan dolgoznának egy kormányváltás után, az önkormányzati választások utáni feladatok közé pedig egy gondoskodóbb, szociálisan érzékenyebb várospolitika képviseletét sorolta, amely nagyobb figyelmet fordít a külső kerületekre és az agglomerációra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik