Belföld

Ónos eső miatt másodfokú riasztást adtak ki egy vármegyére

Rosta Tibor / MTI
Gádoros, 2021. december 27. Autó és kerékpáros halad a jeges úton ónos esõben a Békés megyei Gádoroson 2021. december 27-én.
Rosta Tibor / MTI
Gádoros, 2021. december 27. Autó és kerékpáros halad a jeges úton ónos esõben a Békés megyei Gádoroson 2021. december 27-én.

Tartós, többórás ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Veszprém vármegye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután.

Az előrejelzés szerint délnyugat felől csapadékzóna érkezik, kezdetben esővel, majd a Dunántúli-középhegység térségében, főleg a Bakonyban nagyobb mennyiségű, 1-3 milliméter ónos eső is eshet. Este a Duna-kanyar, a budai hegyek, Nógrád, illetve Mátra térségében lehet számítani átmeneti ónos esőre. Estétől nyugat felől a csapadék halmazállapota egyre inkább havazásra vált, tartós havazás kezdődik a Dunántúlon.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt kérte: indulás előtt mindenki tájékozódjon az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról és az aktuális útviszonyokról. Arra is figyelmeztettek egyúttal, hogy mindenki csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljen útra. Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot vagy használja a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t.

Kapcsolódó
Napokon belül beborítja a hó a fél országot
Autentikus hangulatban telhet a Mikulás ünnepe.
Kapcsolódó
Megszűnik év végén az Országos Meteorológiai Szolgálat
Állami cég veszi át feladatait, a meteorológiai szolgálat kormánytisztviselőinek jogviszonya január 1-jétől munkaviszonnyá alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik