Belföld

Kiadták a riasztást is az ónos eső veszélye miatt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette veszélyjelzését. Veszprém megyében már narancssárga a figyelmeztetés.

Kedden jellemzően erősen felhős, borult lesz az ég, némi napsütés kevés helyen lehet. A hószállingózás, gyenge havazás napközben fokozatosan megszűnik. A déli óráktól délnyugat felől csapadékzóna érkezik, amely főleg hazánk nyugati felét érintheti. A Dél-Dunántúlon eső, máshol havas eső, majd egyre inkább havazás lesz jellemző. Az Észak-Dunántúlon, kisebb eséllyel a főváros térségében ónos eső is előfordulhat. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet napközben -1 és +7 , késő este -4 és +3 fok között alakul, írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt hat megyére.

Azt írták, a déli, kora délutáni órákig a főváros tágabb környékén, a Dunakanyarban és az Északi-középhegység területén jellemzően pár centis hó hullhat.

Frissítünk!

Elsőfokú riasztást adtak ki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette veszélyjelzését. Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az ónos eső veszélye. Az érintett területek egy folyamatosan frissülő térképen követhetőek nyomon.

Módosult a figyelmeztetés is. Az már másofokú (narancsárga) lett Veszprém megyében, illetve kiadták keddre a havazás miatt miatt is.

Következő éjszaka a vegyes halmazállapotú csapadékot nyugat felől fokozatosan havazás váltja fel. Ennek megfelelően szerdára már a havazás miatt adtak ki figyelmeztetést.

Kapcsolódó
Jelentős havazást hoz a Mikulás idén
Kedden ismét mediterrán ciklon érkezik, több helyen is jelentős havazásra számíthatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik