Belföld

Karácsony: Megalapozatlan a bűncselekmény gyanúja Tordai és Perjés esetében

Megalapozatlannak nevezte Tordai Csabával és Perjés Gáborral szemben a bűncselekmény gyanúját újságírói kérdésekre válaszolva a főpolgármester kedden a Városháza parkban tartott rendezvényt követően – tudósít az MTI.

Karácsony Gergelyt azzal kapcsolatban kérdezték a sajtó munkatársai, hogy a 99 Mozgalom gyanús adománygyűjtésével összefüggésben vizsgálatot folytat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, és ennek kapcsán a gyanú szerint a mozgalom számlájára az ismeretlen eredetű több mint félmilliárd forintot befizető Perjés Gábornál és a főpolgármester jogi főtanácsadójánál, Tordai Csabánál tartott házkutatás során különböző iratokat foglaltak le az adónyomozók.

Karácsony Gergely úgy nyilatkozott, nem ismeri a nyomozás részleteit, a házkutatásokat pedig politikai jellegű eljárásnak nevezte. Szerinte “ez az ügy a magyar jogállamiság látlelete”, és biztos abban, hogy a nyomozás végül cáfolni fogja a sajtóban korábban megjelent híreket. Kijelentette: fel sem merült benne, hogy jogi főtanácsadóját felmentse a munkavégzés alól, egyúttal Tordai Csabát az egyik legkiválóbb kollégájának nevezte.

Úgy fogalmazott, hogy Tordai Csabánál és Perjés Gábornál olyan ügyben tartottak házkutatást, amely bűncselekményt egyszerűen nem lehetett elkövetni, velük szemben a gyanú megalapozatlan. Karácsony Gergely szerint a 99 Mozgalom a jogszabályoknak megfelelően tartott anonim adománygyűjtést.

Karácsonyék adománygyűjtéséről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Bűzlik-e a Karácsonyékra célzó OTP-s feljelentés?
Csányi Sándor bankja a jelek szerint feljegyezte a 99 Mozgalom befizetéseinél használt bankjegyek számát. Hogy miért, azt az OTP nem árulja el, de máshol ez nem bevett gyakorlat. A szakértő szerint viszont nem meglepő, hogy a befizetések gyanúsak lettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik