Belföld

600 ezres támogatás járt a bicikliút-építés pályázóinak, ajánlatdömping lett belőle

HADHÁZY ÁKOS / FACEBOOK
HADHÁZY ÁKOS / FACEBOOK

600 ezer forintos ösztönző átalánytámogatást tűztek ki egy uniós pénzből finanszírozott kerékpárút-beruházás befejezéséhez, meg is lett az eredménye: harminc pályázat érkezett be.

Az Átlátszó szerint számos állattenyésztő, adószakértő és informatikus nyújtott be ajánlatot az amúgy is hírhedtté vált zsadányi építkezésre, köztük olyanok, akik egyértelműen alkalmatlanok lettek volna a feladat elvégzésére.

29 pályázó meg is kapta az igényelt 600 ezer forintot, így a kerékpárút összesen 32 millió forintjába került az EU-nak: maga az építkezés csak 15 milliót, a támogatások viszont 17,4 millió forintot emésztettek fel.

A Békés megyei Zsadány település kerékpárút építési projektjén. Pár éve Hadházy Ákos fotózta le, hogy villanyoszlopok állnak az épülő kerékpárút közepén. A szürreális látványról ezután több újság is beszámolt. A Magyar Narancs 2022 decemberében rámutatott: a Zrínyi utca és a sporttelep közötti szakasznak 2021 végére kellett volna elkészülnie, miközben 11 villanyoszlopot és egy trafóállomást helyeznek át. A munkálatok azonban elakadtak, miután a kivitelező cég 75 százalékos készültség mellett levonult a területről. Ezért az önkormányzat újabb tendert írt ki, hogy befejezze a beruházást, ebből lett most pályázatdömping.

A kkv-nak szóló programmal egy olyan támogatási rendszer létrehozása volt a cél, amely közvetlenül segíti a mikro-, kis- és középvállalkozásokat abban, hogy több tenderen induljanak és élénkítsék a versenyt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik