Belföld

Pintér Sándor: Sok kritika érte a Nemzeti alaptantervet, ezeket meg kell vizsgálni

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Sok kritika érte a Nemzeti alaptantervet, ezeket meg kell vizsgálni. A jövő év egyik fontos témája lesz az új Nemzeti alaptanterv (NAT) kidolgozása. Ennek érdekében a kormány nevelési kormánybizottságot hoz létre, amelynek vezetője a miniszterelnök lesz – mondta Pintér Sándor a parlament kulturális bizottságának meghallgatásán hétfőn a Telex beszámolója szerint. A belügyminiszter arról is beszélt, hogy jövőre központi téma lesz az oktatási rendszer digitalizálása.

Pintér azt is mondta, hogy a PISA-eredményeket kedden hozzák nyilvánosságra. Szerinte a koronavírus-járvány miatt mindenképp rosszabb lesz az idei teljesítmény, de még így sem lesz olyan mértékű a romlás, mint az európai átlag.

A Telex összefoglalója szerint Kálmán Olga, a DK képviselője felszólalásában azt mondta: a KRÉTA-rendszerben hamisítják a helyettesítéseket, mert nincs elég szaktanár. Pintér szerint ebben az esetben a felelősség azé, aki a hamisítást elköveti. „Aki ilyet csinál, az bűncselekményt követ el” – válaszolta.

Pintér Sándor beszélt arról is, hogy a pedagógusok béremelésével egyetért, 2024 januárjában a megígért 10 százalékos béremelést biztosan meg is kapják a tanárok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik