Belföld

Kovács Zoltán is présemberezett egyet Bayer Zsoltnak

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ő a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős. Az államtitkár Orbán Viktor „szóviccével” reagált a nagykövet újabb kritikájára, amellyel a kormány plakátjait illette.

»Présember« Úr a történelem szellemvasútján ül és ez valahova az SZDSZ-es időkbe vitte vissza, mert ez akkor volt divatban.

Így reagált Kovács Zoltán a Bayer show-ban arra, hogy David Pressman a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján arról beszélt, hogy az Ursula von der Leyent és Alex Sorost ábrázoló plakátokkal a kormány az antiszemitizmust bátorítja.

A HírTv összefoglalója szerint a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt javasolta a műsorban az amerikai nagykövetnek, ha már antiszemitizmusról és zsidóellenes támadásokról beszél, nézzen szét saját hazájában. Kovács Zoltán emlékeztetett rá, hogy a Hamász október 7-ei támadása után az Egyesült Államok legnevesebb campusain vertek meg zsidókat, egy ember bele is halt a sérüléseibe.

Az államtitkár furcsállotta, hogy ezek után bárkinek Amerikából van arca azt mondani, hogy Magyarországon van probléma az antiszemitizmussal. Szerinte a Magyarországon élő zsidók pontosan tudják, hogy ettől a magyar államtól 2010 óta olyan védelemre számíthatnak, ami példamutató nemzetközi összehasonlításban.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nevével Orbán Viktor az évértékelőjében viccelődött, mondván, az amerikaiak egy Présembert küldték újabb nagykövetnek, hogy „bármi áron, de préselje bele a magyarokat a háborús táborba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik