Belföld

Füstölt a 17 tonnányi üvegtörmeléket szállító kamionján a fék, lekapott róla egy kereket, s úgy cikázott tovább

police.hu
police.hu

Egy kerékkel kevesebbel cikázott a Nagyszénás és Orosháza közötti úton egy üvegtörmeléket szállító kamion. A rendőrök leállították a veszélyesen közlekedő sofőrt.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a sofőr azért nem tudta egyenesben tartani a járművet, mert a pótkocsi műszaki hibás volt.

Az egyik tengelyen befogott és füstölt a fék, ezért a férfi leszerelt egy kereket és úgy akarta célba juttatni a 17 tonnányi rakományát.

– közölte közleményében a rendőrség.

police.hu

Egy autós szerencsére észrevette, hogy hiányzó kerékkel, bizonytalanul közlekedik a kamion, és azonnal értesítette a segélyhívót. A rendőrök leállították a sofőrt és elmondták neki, hogy így nem folytathatja az útját, mert a pótkocsi a biztonságos közlekedésre alkalmatlan. Elvették a vontatmány forgalmi engedélyét és szabálysértési eljárást indítottak.

police.hu

A rendőrség ezúton is kéri a járművezetőket, hogy műszaki hibás járművel ne közlekedjenek, mert egy jelentéktelennek tűnő, kisebb hiba is balesethez vezethet. Ha útközben, váratlanul lép fel műszaki probléma, ne legyenek felelőtlenek! Mindenképpen álljanak meg, használják az elakadásjelző háromszöget és hívjanak segítséget, szakembert!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik