Belföld

Az osztálytermi mobiltilalmon dolgozik Csák János minisztériuma

MTI/Kovács Attila
MTI/Kovács Attila

Ha nincs gyerek, nincs jövő, nincs gazdaság – jelentette ki a kultúráért és innovációért felelős miniszter hétfőn Budapesten. Csák János az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtti éves meghallgatásán azt mondta, az ország jövője szempontjából egzisztenciális kérdés, hogy gyerekek szülessenek. Hozzátette: ugyan az általa vezetett minisztérium különböző szakterületeket felügyel, de mind mögött egységes a társadalomfilozófia.

A kormány a magyar kultúrán nemcsak művészeti alkotásokat ért, hanem az észjárást, az életmódot, a hagyományok továbbörökítését is. Ennek elsődlegesen a családokban kell történnie, és a különböző családtámogatási formák mind azt célozzák, hogy minden vágyott gyermek megszülessen

– mondta.

A miniszter szerint négy szóban leírható annak a tartalma, amit csinálnak; Isten, család, haza és magyar szabadság, „ami alatt az egyéni és alkotmányos szabadságot kell érteni. A minisztérium feladata az, hogy amit az elődeinktől örököltünk, azt a következő nemzedéknek átadjuk” – emelte ki Csák János.

A miniszter L. Simon László menesztésével kapcsolatban úgy fogalmazott, az Országgyűlés hozza a törvényeket, és az állami tisztségviselőknek „kutya kötelességük” azokat betartani. „Nekem sincs választási lehetőségem” – mondta. A könyvfóliázással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy csak a gyerekpolcon lévő könyveket kell befóliázni, ugyanakkor „garanciát nyújt a kormány arra, hogy a gyermeknevelés jogát nem veszi el senkitől”.

A TikTok internetes platform betiltására nem lát lehetőséget Csák János, azonban most dolgoznak azon, hogy az osztálytermekbe beengedjék-e a telefonokat

– írja az MTI összefoglalójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik