Belföld

Közel négy órát késett egy Sopronba tartó vonat

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

230 perc késéssel értek az utasok az 1-es vonalon Budapestről Sopronba december 1-jén, az esti órákban – számolt be a Telexnek a lap egyik olvasója.

Az utasok vonatpótló autóbusszal utaztak Budapestről Tatabányára, ahol mindenki átszállt a vonatra. Később azonban közölték velük, hogy a vonat nem indul el egy Tata állomáson történt biztosítóberendezési hiba miatt, így újból pótlóbuszra kellett szállniuk. Annyit tájékoztatást kaptak még, hogy „talán Almásfüzitőig” kell buszozniuk, onnan ismét vonat közlekedik tovább. Végül az utasokkal teli pótlóbusz meg is indult Almásfüzitő irányába, azonban Vértesszőlősön az állomás közelében az autóbusz megsérült.

Ezt követően

egy vonatpótló autóbuszt-pótló vonatpótló autóbusz sietett az utasok segítségére. Az olvasó beszámolója szerint a sofőr nem tudta a megállókat, így jelentősen nőtt a menetidő, ráadásul mire Almásfüzitőre értek, a Győr irányába tartó vonat már elment. Egy óra várakozás következett a hidegben, mire megérkezett a G10-es gyorsított személyvonat, mely Győrig vitte az utasokat. Győrből Sopron felé a közlekedés már viszonylag zavartalan volt, így nagyjából 230 perc késéssel meg is érkeztek Sopronba.

Kapcsolódó
Súlyos milliókat kénytelen fizetni a MÁV a késések miatt az utasoknak
Szeptember végéig több mint 3500 kártérítést fizettek ki idén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik