Belföld

Néhol akár tíz centi hó is eshet szombaton

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Szombaton általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett az éjszaka kialakult köd, pára is fokozatosan megszűnik, írja a Kiderül. Sokfelé várható eső, zápor, ami északnyugat felől egyre nagyobb területen, nagyjából a Pécs-Miskolc vonalig, havas esőbe, havazásba vált.

Északnyugaton a friss hóréteg síkvidéken meghaladhatja az 5, a magasabban fekvő területeken akár az 5-10 centimétert is.

Átmeneti időre néhol ónos eső előfordulhat, sőt helyenként zivatar is kialakulhat. Késő délutántól nyugat felől csökken a csapadékhajlam. Eleinte északnyugaton az északnyugati, délkeleten a déli szelet erős lökések kísérhetik.

Napközben az északnyugatira, nyugatira forduló légmozgás többfelé erős, az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz, és ott a magasabban fekvő helyeken hófúvás is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére -3 és +8 fok közé hűl le a levegő, a keleti határvidéken lesz a melegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik