Belföld

Lázár János negyven aktivistával segíti a választáson a vajdasági magyar pártot

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Palicson találkozott a vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) helyi tagjaival Lázár János. A Szabadka-Szeged vasútvonal felavatása után az építési és közlekedési miniszter a választásra készülő kampányaktivistáknak tartott eligazítást, amiről a Subotica.info, a köztársasági elnök, Aleksandar Vucić-féle Szerb Haladó Párthoz köthető újság munkatársa közölt videót. A magyar miniszter egy rövid beszéd után pálinkával koccintott az aktivistákkal és Pásztor Bálinttal, a VMSZ október 30-án elhunyt elnökének, Pásztor Istvánnak a fiával. A jelenlegi ügyvezető elnök apját követheti a párt élén.

A videóban Lázár elmondta:

jövő héten negyvenen jönnek a választókerületéből segíteni a vajdasági magyaroknak.  „Meg kell őket terhelni, meg kell őket dolgoztatni, mert otthon el vannak kényelmesedve” – mondta a miniszter, mire Pásztor Bálint hozzáfűzte, „jövünk hozzátok mi is jövő tavasszal”.

December 17-én előrehozott általános választásokat tartanak Szerbiában, melyen Vucic pártja ellen összefogva indul a baloldali-liberális ellenzék. A VMSZ 2014 óta a szerb kormánykoalíció tagja: a kisebbségi párt Vucic lojális szövetségesének számít. Lázár az eligazítás során azt is elmondta, hogy „a [Pásztor] Bálintra leadott szavazat a mostani [szerb] kormányra leadott szavazat”.

(via 444)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik