Belföld

Ezek lettek idén az ország legjobb középiskolái

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu

Elkészült a HVG idei középiskolai rangsora, az első három helyen pedig ugyanaz a három budapesti gimnázium áll, mint tavaly, ám a vezetést átvette a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumtól. Az Eötvös József Gimnázium továbbra is a második.

Az első tíz helyezett közé csak egy vidéki iskola fért be, mégpedig a veszprémi Lovassy László Gimnázium. Az alábbiak szerint alakult az első tíz helyezett:

  1. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
  2. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
  3. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
  4. Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
  5. ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)
  6. Deák Téri Evangélikus Gimnázium (Budapest)
  7. ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)
  8. Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium
  9. Városmajori Gimnázium (Budapest)
  10. Lovassy László Gimnázium (Veszprém)

A teljes top 100-as lista itt érhető el. 

Az első húsz helyezett között egyébként hat vidéki iskola szerepel, a veszprémin kívül két győri (a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, valamint a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium), egy szombathelyi (ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium), a Miskolci Herman Ottó Gimnázium és a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája.

A rangsorban szereplő középiskolák mintegy 20 százaléka egyházi fenntartású, az alapítványi és magániskolák közül pedig kiemelkedik a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium, amely tavaly a 32. volt, idén viszont már 15. lett.

Több újonc is felkerült a listára, a budapesti Thomas Mann Budapesti Német Általános Iskola és Gimnázium rögtön az 53. helyen kezdett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik