Belföld

Akár százmillió forintnak is lába kelhetett a győrsövényházi postán

A szerző felvétele
A szerző felvétele
Váratlanul bezárt a közel 800 lelkes Győr környéki település postája. Információink szerint azért, mert vélhetően bűncselekmény történt. Az egyik forrásunk szerint legalább félszáz helyi lakos megtakarítása tűnt el az ottani postaszolgáltatáson belül, más úgy tudja, ennél nagyobb létszámú károsulti körről van szó. A rendőrséghez feljelentés egyelőre nem érkezett, a Magyar Posta Zrt. viszont elismerte: az ügyben belső vizsgálat folyik. A 24.hu tudósítója Győrsövényházon járt, amikor a helyi kultúrházban az illetékesek épp az odaérkező károsultakat tájékoztatták. Kollégánkat a biztonságiak nem engedték be, ugyanakkor a helybeliek közül szinte mindenki tud már az ügyről.

Több megkérdezett is azt mondta: a bűncselekmény 2016 óta folyhatott, az egyik 78 milliós hiányról tud, a másik szerint viszont a tényleges kárérték akár 100-150 millió forintra is rúghat. Valószínűleg megtakarításokról, illetve a postán értékesített pénzügyi termékről lehet szó.

A helyiek szerint amióta a botrány kipattant, a helyi postaszolgáltatást addig ellátó nőt senki nem látta. Elmondásuk szerint az illető nem helybeli, máshol él, de nemcsak a postát, hanem – a családtagjaival együtt – az egyik helyi boltot is ő üzemeltette. A kultúrház előtt várakozó károsultak egyike is megerősítette: arról értesítették őket, hogy eltűnt a pénzük. Viszont részleteket senki nem akart mondani. Az egyik falubeli úgy véli, sokan félnek, hogy amennyiben nyilatkoznak, vagy feljelentést tesznek, akkor nem, vagy csak jóval később térítik meg a kárukat.

November 23-án a Kisalföld írta meg, hogy bezárt a győrsövényházi postapartner. „Azaz megszűnt a fix postai szolgáltatás a faluban. November 21-től mobilposta érkezik a községbe és felvételi tevékenységet végez a Petőfi utca 50. szám alatt, hétfőtől péntekig, reggel nyolc óra ötven perctől kilenc óra tíz percig. Vagyis a győrsövényháziak rendelkezésére húsz perc áll majd, hogy elintézzék ügyeiket” – szólt a napilap híre.

A szerző felvétele

A posta épületét valóban bezárva találtuk. A 24.hu megkérdezte a rendőrséget, akik elmondták: „az ön által hivatkozott győrsövényházi esettel kapcsolatban a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságra bejelentés, vagy feljelentés válaszadásunkig nem érkezett”.

Magyar Posta Zrt. Társasági Kommunikációs Osztálya érdeklődésünkre azt felelte: „A Magyar Posta azon dolgozik, hogy ügyfeleit a legmagasabb színvonalon szolgálja ki postai szolgáltatásaival,

a bűncselekmény tényének megállapítása nem társaságunk feladata.

A Magyar Posta minden a működési területét érintő, visszaélésre utaló ügyet alaposan kivizsgál, így teszi ezt most Győrsövényházán. Amennyiben a vizsgálat során bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja merül fel, úgy társaságunk feljelentést tesz az illetékes nyomozóhatóság előtt, amelynek feladata lesz a visszaélés büntetőjogi megítélése, a keletkezett kár megállapítása, a gyanúsítás és egyéb nyomozati cselekmények elvégzése. A vizsgálatok lezárultáig nem áll módunkban nyilatkozni.”

A szerző felvétele

Győrsövényházon a lakosságot megdöbbentette az eset. Mint elmondták, a postai szolgáltatást ellátó hölgyön látszott, hogy jó anyagi helyzetben van, de nem gyanakodtak rá. A győrsövényházi postaszolgáltatást a bezárásig ellátó személyt a helyiek által ismert elérhetőségén kerestük, de nem reagált. Amint lesznek további fejlemények, beszámolunk róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik