Belföld

Fegyelmi eljárás indult a Katona József Színházban, miután kiderült, hogy DK-sok kedvezménnyel vehettek jegyet

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Fegyelmi vizsgálat folyik a Katona József Színházban, mert a Demokratikus Koalíció (DK) tagjai kedvezményesen vásárolhattak jegyeket a teátrum előadásaira – közölte szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése után Baranyi Krisztina a Facebookon.

Az ügyről néhány nappal ezelőtt a Magyar Nemzet is cikkezett. A kormányközeli lapnak a birtokába jutott egy DK-s hírlevél, ami szerint a párt tagjai november végéig 20-30 százalékos kedvezménnyel vehetnek színházjegyet a Katona előadásaira.

A Katona a lap megkeresésére azt írta, hogy nem pártszimpátia alapján biztosították a kedvezményeket. Felsorolták, hogy milyen cégeknek és intézményeknek ajánlottak már fel hasonló kedvezményeket (például a NAV-nak, az MTA-nak, a Molnak, vagy éppen az Ügyészek Országos Szervezetét és a Magyar Bírósági Végrehajtói Karnak).

At is írták, hogy „az együttműködési lehetőség tehát bármely kultúra iránt érdeklődő közösség számára nyitott. A pártszimpátiára vonatkozó utalást visszautasítjuk, a színháznak, mint intézménynek nincs és nem is lehet pártszimpátiája, a benne dolgozó kollégák világnézete, vallása pedig, mint minden demokratikus helyen, magánügy.”

A színház közleményéből kiderült az is, november 21-étől lehetett a DK-s kedvezménnyel jegyet váltani náluk, és november 25-éig összesen 28 darad jegyet adtak el így.

Baranyi azt írja Facebook posztjában, hogy szerinte ez egy nagyon súlyos ügy, „annál is inkább, mert a Főváros kulturális ügyeinek irányítása 2019 óta a DK kezében van.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik