Belföld

Eddig nem látott összeget költünk jövőre a közmédiára

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A hétfő este megjelent Magyar Közlönyben kihirdették az NMHH és a közmédia 2024-es költségvetését, amit egyébként november 21-én fogadott el az országgyűlés.

Ennek megfelelően jövőre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ötvenhétmilliárd-hétszázötvenmillió forintból gazdálkodhat.

Az MTVA 2024-es büdzséjének főösszegét 142 milliárd forintban határozták meg.

Az MTVA-nál személyi juttatásokra és járulékokra több mint 28 milliárdot fordítanak majd. Az MTVA bevételi oldalában érdekesség, hogy „közszolgálati hozzájárulás” címen 126,2 milliárd folyik be a szervezethez, de jövőre számítanak több mint hétmilliárd forintnyi „kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb” bevétellel is.

Mivel a 2023-as büdzsében 126 milliárd forint szerepelt, így a következő – választási – évre több mint 15 milliárddal növekedett az elkölthető forrás.

Ez az összeg 2010-ben még csak 64 milliárd forint volt, azóta jóval több mint a duplájára nőtt a közmédia  költségvetése.

Kiemelt kép: Diákok és pedagógusok fáklyákkal vonultak a Flórián Térről az MTVA Kunigunda újtán található épületéig 2022. december 9-én. Szajki Bálint / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik