Belföld

Országszerte várható csapadék kedden, két megyére figyelmeztetést adtak ki havazás miatt

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A nap nagyobb részében többnyire borult lesz az ég, és szinte országszerte várható csapadék, döntően eső – írja a Kiderül. Várhatóan északkeleten is fokozatosan szűkül a havazás területi kiterjedése, és ott is egyre több helyen válthat vegyes halmazállapotba (havas eső, fagyott eső, esetleg átmeneti ónos eső), majd esőbe a csapadék – legtovább Észak-Borsodban és az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain havazhat.

Délután nyugat felől egyre többfelé válik szakadozottabbá a felhőzet, és szűnik meg a tartós csapadék, ugyanakkor estefelé a Dunántúl fölé záporok sodródhatnak be északnyugati irányból. Délkeleten reggel, délelőtt néhol erős lökések is kísérhetik a délies irányú szelet, amely napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és késő délután, este, északnyugaton, nyugaton már előfordulhatnak belőle erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között alakul, a fagypont körüli csúcsértékekre északkeleten van kilátás. Késő estére többnyire -2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

A met.hu oldala szerint kedden Nógrád vármegye és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére havazás miatt figyelmeztetést adtak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik