Belföld

Lelökték a buszról Zoltánt, amputálni kellett lábát

MTI/EPA/Mikola Tisz / Illusztráció
MTI/EPA/Mikola Tisz / Illusztráció

Térdtől lefelé amputálni kellett egy budapesti férfi lábát, miután lelökték a 9-es buszról – írja a Blikk. Letfusz Zoltán a lapnak elmondta, hogy már éppen lépett volna le a buszról, amikor hátulról meglökték. Elmondása szerint nem ő volt a célpont, néhány suhanc a buszon zaklatta az egyik utast, eredetileg őt akarták lelökni a megállóban, végül ő járt pórul.

A férfi az esés miatt combnyaktörést szenvedett, megoperálták, de utána – vélhetően egy észre nem vett bokatörés miatt – kezdődtek az igazi gondok. Azt mondta, a sérülés elfertőződött, végül olyan súlyos lett, hogy térdnél amputálni kellett a lábát.

Mindössze annyi volt a bűnöm, hogy rosszkor voltam rossz helyen

– mondta.

Zoltán beszélt arról is, hogy a baleset előtt borbélyként dolgozott egy évvel az eset után szeretne visszamenni dolgozni, de ehhez egy olyan protézisre van szüksége, amivel végig tudja állni a napot. Ez viszont nagyjából egymillió forint. Ezért most a Facebookon szerveznek neki gyűjtést a barátai.

A cikk megjegyzi, az elkövetőket nem kapták el, és várhatóan nem is fogják. A buszon lévő kamera ugyanis nem rögzítette a dulakodást, így a tetteseket nem lehet azonosítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik