Belföld

Megválasztották a Magyar Orvosi Kamara új elnökét

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Álmos Péter jelenlegi alelnököt választotta elnöknek a Magyar Orvosi Kamara Országos Küldöttközgyűlése szombaton. 192-en szavaztak érvényesen, ebből 109 szavazatot kapott Álmos, a másik jelöltre, Kozma Gáborra  83-an szavaztak.

Álmos négy év után váltja a MOK elnöki posztján a visszavonuló Kincses Gyulát, akit vastapssal búcsúztattak az elnökség éves beszámolója után.

Megszavazták Álmos Péter két alelnökét is: Böszörményi-Nagy Gézát és Meglécz Katalint. A fogorvosokat képviselő alelnök Skapinyelcz Tibor lett, aki Kozma Gábor listáján indult. Az orvoskamara főtitkárává Svéd Tamást választották.

Titkárnak választották Pinke Ildikót, Hegedűs Tamást, Keczéry Attilát és Kostyalik Jánost. Az Országos Felügyelőbizottság elnöke Szécsényi-Nagy Balázs, alelnöke Al-Katib Kamil lett. Az Etikai Kollégium elnöke Kereszty Éva Margit, alelnöke Pócs Dávid lett.

Álmos Péter nem sokkal az elnökválasztás előtt adott interjút lapunknak, amiben beszélt a  következő négy évre tervezett programjáról is:

Kapcsolódó
Álmos Péter MOK-elnökjelölt: Orbán Viktor harmadik ígérete soha nem teljesült
Kötelező tagság nélkül is erősödhet az orvoskamara Álmos Péter szerint. Úgy látja, kaotikusabb az egészségügy, mint amilyen négy évvel ezelőtt volt, és a döntéshozókhoz nem mindig jut el a betegágyak mellett dolgozó orvosok valósága. Beszélt az elmúlt időszak csúcs- és mélypontjáról és arról is, hogy a miniszterelnök mit ígért a kamarának, és abból mit nem tartott be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik