Belföld

Négy nap alatt ötször gázoltak el zebrán átkelő gyerekeket és családokat Budapesten

Mindössze négy nap alatt leforgása alatt ötször gázoltak el gyalogosokat a budapesti zebrákon múlt hét során, írja a police.hu. A rendőrség összeszedte a megtörtént eseteket:

  • Ikerbabakocsit tolt át a zebrán egy anyuka a XVIII. kerületben, a Nagykőrösi úton november 20-án, hétfőn reggel hat óra körül, amikor egy buszt előző autós elütötte. A nőt, 19 hónapos kislányát és két és fél éves kisfiát megfigyelésre kórházba vitték.
  • A XI. kerületi Albertfalva utca és Sáfrány utca kereszteződésében aznap 16 óra körül egy édesanya és kilencéves kislánya kerékpárjaikat tolták át a zebrán, amikor egy figyelmetlen autós elütötte őket. Az anyuka biciklijén négyéves kisfia is ott ült a gyermekülésben, könnyű sérüléseket szenvedtek.
  • Ugyanezen a napon 18 óra után a XIV. kerületi Fűrész utcában kelt át az úttesten egy nő babakocsit tolva, amikor azt – benne a 15 hónapos kisbabával – elsodorta egy kanyarodó autós, aki könnyű sérüléseket okozott.
  • Két nappal később, szerdán 17 óra után a XXI. kerületben, az Ady Endre úton egy 12 éves fiú szaladt át a zebrán, elütötte egy autó, súlyosan megsérült.
  • Csütörtökön 16 óra körül a XII. kerületi Alkotás utcában négyéves kisfiával ment át a zebrán egy apuka, amikor elütötték őket, szerencsére ők is könnyebben sérültek csak.

A rendőrség közölte: a közlekedésrendészeti ellenőrzések során a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a kijelölt gyalogátkelőhelyeknél az elsőbbségadást elmulasztó járművezetőkre, de úgy vélik, a gyalogosoknak is óvatosabban kell közlekedni. Mint írták:

Az úttestre lépés előtt mindig alaposan nézzenek körül, gyermekeiket is tanítsák meg a legfontosabb szabályokra, és mutassanak nekik jó példát, illetve ilyenkor viseljenek élénk színű, világos, lehetőleg fényvisszaverő elemekkel rendelkező ruhadarabokat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik