Belföld

Láncfűrésszel fenyegette a rendőröket, nyolc évet is kaphat

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Láncfűrésszel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket egy férfi még júniusban, ezért vádat emeltek ellene felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint június 4-én hajnalban arról érkezett bejelentés, hogy egy Komárom-Esztergom megyei település melletti tónál egy maszkot viselő férfi láncfűrésszel fenyegeti az ott tartózkodó horgászokat.

A helyszínre érkező rendőrök felszólították őt, hogy tegye le a láncfűrészt, ám a férfi inkább megindult a rendőrök felé, és azt ordított, hogy „megdöglötök”, illetve „mindenkit megölök”. Közben megpróbálta beindítani a láncfűrészt is.

Amikor a férfi öt méterre megközelítette a rendőröket, „elektromos kényszerítő eszközt” alkalmaztak ellene. Az elkövető ekkor elejtette a láncfűrészt, és elesett, de fel is állt, és egy boxert elővéve ordítva indult meg az egyik rendőr felé. A férfit ezután még egyszer kezelésbe vették az elektromos sokkolóval – derült ki az ügyészség közleményéből.

A regionális nyomozó ügyészség az elkövetés másnapján gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, és elrendelte az őrizetét. A jelenleg is letartóztatásban lévő elkövetővel szemben a bíróságra szerdán benyújtott vádirat szerint végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérték. A törvény a hivatalos személy elleni erőszak bűntettét két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik