Belföld

Már több mint 6000-en jelentkeztek az üres nemzeti konzultációs ívek gyűjtésére

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Egymillió üres nemzeti konzultációs papír összegyűjtését tűzte ki célul az Egységes Diákfront és az aHang – egyetlen nap alatt 6000-nél is többen jelentkeztek.

A november 22-e óta elérhető regisztrációs felületre már most több, mint 6000 jelentkezés érkezett be – olvasható az aHang csütörtöki közleményében. Mint ismert, az aHang és az Egységes Diákfront egymillió üres konzultációs ív összegyűjtését tűzte ki célul. A kampány két szakaszból fog állni, az első rész december 4-ig tart.

Ebben az időszakban a szervezők önkéntesek jelentkezését várják a 7igen.hu oldalon, akik személyesen, esetleg saját környezetükben gyűjtenek össze annyi konzultációs ívet, amennyit vállalnak

– mondta el a 24.hu kérdésére Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

December 4-től, az akció második szakaszában országszerte leadópontok nyílnak majd, ahová személyesen is eljuttathatók a konzultációs ívek. Ezen kívül az egész kampány során postai úton is el lehet küldeni a kitöltetlen papírokat a szervezőknek, erről és a gyűjtőpontokról a 7igen.hu oldalon találhatók bővebb információk.

Miközben a kormány, a szuverenitási törvény alapján, egy újabb fejezetet nyit a civil társadalom elhallgattatásában, a hatalom saját propaganda fegyverét fordítjuk ellenük. Több milliárd közpénz folyik el propaganda kérdésekre, miközben olyan kérdésekben, mint az ország jövőjét meghatározó oktatás, minden párbeszéd folyamatot ellehetetlenít a kormány

– hívta fel a figyelmet Szalóki Viktor a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik