Belföld

Tizenegy embert vittek kórházba a szombathelyi uszodából klórgázszivárgás miatt

Tizenegy embert vittek kórházba szerda délelőtt a szombathelyi fedett uszodából klórgázszivárgás miatt.

A létesítményt üzemeltető Vasivíz Zrt. műszaki igazgatója, Németh Gábor a városi televíziónak azt mondta, hogy az épület mellett, szabad téren szokásos uszodatechnológiát alkalmazva sósavat fejtettek át egy tartályba, amelyben – mint kiderült – előzőleg kis mennyiségű hipó is volt, így a két vegyszer reakcióba lépett, klórgáz képződött, amely az épület légtechnikai rendszerén keresztül bekerült az uszoda légterébe.

Hozzáfűzte: az épületet azonnal kiürítették, a mentők, a katasztrófavédelem és a rendőrség is kivonult a helyszínre, ahol a vendégek és az uszoda dolgozói közül többen panaszkodtak torokkaparásra, légzési nehézségekre, a mentők 11 embert vittek további kivizsgálásra kórházba.

Németh Gábor megerősítette: egy óvodai csoport is tartózkodott az uszodában, de közülük senki nem lélegezte be a gázt, őket – ahogy kiderült a szivárgás – azonnal egy másik épületbe kísérték. Az MTI azt írja, hogy a mentők a gyerekeket is megvizsgálták, majd a csoport elhagyta az uszodát. Az épületet átszellőztették, de szerdán már nem nyitnak ki.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: 11 felnőttet vittek a Szombathelyi Markusovszky Kórházba enyhe légúti panaszokkal, senkinek nem volt súlyos az állapota.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik