Belföld

Kiszállt cigarettázni a betegszállítóból, azóta nincs nyoma az epilepsziás férfinek

Múlt szombat óta nem találják az 50 éves Szabó Ferencet, írja a Blikk.

A kisbéri férfit előző nap egy epilepsziás roham miatt a mentők a tatabányai kórházba vitték, ahonnan a kivizsgálások után másnap betegszállító fuvarozta volna haza, de egy egy másik városban, Oroszlányban tették ki a kocsiból, azóta elérhetetlen, nem tudnak róla semmit.

Felesége a lapnak arról beszélt, Ferenc beteg ember, egyedül van otthon, édesanyám lakik a közelükben, ő szokta ellátni. Férje eltűnése után először még nem aggódott, mert „sokat sétál, nem volt feltűnő, hogy nincs otthon, ám amikor megtudtam, hogy nem is aludt Kisbéren, vasárnap sem látták, már idegeskedni kezdtem.”

Kiderítette, hogy a kórház kiadta, vissza nem vitték, a betegszállítókra bízták, tőlük tűnt el.

Azt hittem, elájulok, amikor kiderült, hogy nem vitték haza. Akármit is tett, beteg ember, nem hagyhatták volna magára, és mivel epilepsziás, így kísérő nélkül nem is szállíthatták volna, úgy nem maradt volna magára

– magyarázta.

Az Országos Mentőszolgálat a Blikk megkeresésére közölte, az őrzés nélküli betegszállítások végrehajtása nem az ő feladatuk. A betegszállító szolgáltató a feladat végrehajtásáról, az ahhoz kapcsolódó rendkívüli eseményről jelentést tesz az OMSZ-nek.

Jelen esetben a betegszállító jelentette, hogy a férfi, akinek gyógyintézetből történő hazaszállítását kérték, útközben a kocsiban akart rágyújtani. A betegszállító személyzet ezt nem engedélyezte, felajánlotta, hogy ha a férfi kiszáll a kocsiból, hogy cigarettára gyújtson, megvárják és visszaszállhat. A férfi a jelentés szerint azonban kiszállt, majd önkényesen távozott

– írták.

A kisbéri rendőrök azonnal megkezdték az eltűnt felkutatását, ám eddig a család szerint nem hozott eredményt a keresés.

Ferencnek nem ez az első eltűnése. Tavaly télen is eltűnt, akkor egy egészségügyi intézményből veszett nyoma, és ha a rendőrség nyomkövető kutyája nem talál rá időben, megfagyott, kihűlt volna éjszaka, azaz nem élte volna túl, olvasható a cikkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik