Belföld

Videón, ahogy egy veszprémi autós büntetőfékezéssel rendezi a közúti vitát

Közúti veszélyeztetés és rongálás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki „büntetőfékezéssel” próbálta megrendszabályozni az egyik autós társát – írja keddi közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint röviddel azután, hogy 2023. február 2-án délután Veszprém belvárosában a 20 éves férfi a személygépkocsijával a buszpályaudvarral szemközti útra kanyarodott, egy közlekedési szituáció miatt összetűzésbe került az előtte haladó személyautó sofőrjével.

A vádlott gyorsan megelőzte a járművet, majd annak érdekében, hogy a konfliktust megtorolja, hirtelen állóra fékezte az autóját.

A sértett már nem tudott időben megállni és személygépkocsijával nekiütközött a váratlanul megálló járműnek. Az ütközés következtében a sértett gépkocsijában közel 100 000 forintos kár keletkezett.

Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását, továbbá a 290 000 forintos bűnügyi költség megfizetésére kötelezést is indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik