Belföld

„Nem ezért fizetem azt a kibaszott TB-t!” – felháborodott egy középkorú nő, mert a mentője útközben megállt újraéleszteni egy idős férfit

Váratlan poszttal jelentkezett a Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat, ami időről időre megoszt tanulságos, szerencsés történeteket a mentőseik napi munkájáról, most azonban egy kevésbé jó hangulatú esetről, illetve levélről adtak hírt.

Ahogy a posztból kiderül, a minap egy negyven év körüli nőhöz riasztották a mentőket. A felkarján megsérült asszonyt a helyszíni ellátás után a mentősök a kocsiba ültették, hogy kórházba szállítsák, ám közben egy újabb esethez riasztották őket, egy közelben zajló közterületi újraélesztéshez küldte tovább az egységet a mentésirányítás. A 60 év körüli férfi életét a mentők összehangolt csapatmunkája ellenére sem lehetett megmenteni, a helyszínen elhunyt. A mentőegység folytatta útját a kórházba az eredeti sérülttel, mint kiderült, 57 percces „késéssel” érkeztek meg az intézménybe – ami teljesen kihozta a sodrából a felkarsérült nőt.

Kurvára nem akarom nézni a nyitott ajtón át, hogy csöveket nyomnak bele valakibe, akinek kék a feje

– írta többek között a felháborodott beteg, aki azonnali vizsgálatot és felelősségre vonást sürgetett. Utóbbi nem, előbbi megtörtént, és a tanúk meghallgatása nélkül lezajlott eljárás során azóta meg is állapították, hogy mentésvezető a lehető legjobb döntést hozta, így igaz, hogy a (stabil állapotú) nő szállításában 57 perc veszteglés történt, ám az újraélesztéshez 4 perc 16 másodpercen belül megérkezett a segítség, miközben egy távolabbi szabad mentőegység is riasztásra került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik