Belföld

Mobilozni akart vezetés közben, súlyos balesetet okozott

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Súlyos balesetet okozott egy jászárokszállási férfi, mert vezetés közben akarta használni a telefonját. A Szolnoki Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítja bíróság elé a 36 éves sofőrt.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a férfi Jászárokszállás lakott területén kívül, a sebességhatárt betartva haladt kocsival tavaly június közepén Jászágó felé, az anyósülésen egy női utassal, aki nem használta a biztonsági övet.

Egy enyhén balra ívelő kanyarban a sofőr lehajolt a sebességváltó előtti tárolóban lévő mobiljáért, így egy rövid időre nem figyelt az útra, ami miatt a kocsival rögtön lesodródott a jobb oldali útpadkára, majd elvesztette az uralmat a jármű felett, ami először megpördült, majd az út mellett lévő árokba borult.

A baleset következtében az utasa súlyosan megsérült,  eltört a kulcscsontja, illetve zúzódásos sérüléseket is szenvedett. A sofőr megúszta sérülések nélkül. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért a vétkes sofőrre azzal, hogy tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik