Belföld

A Kutyapárt hungarikummá avatott egy lerobbant Vas megyei buszmegállót

NYUGAT:HU
NYUGAT:HU

A Kétfarkú Kutya Párt egy polgári bejelentés alapján kiszállt Vas megyei Oszkóra és hungarikummá avatta a község düledező buszmegállóját. Az eseményről a Nyugat.hu videós tudósításban számolt be.

A párt honlapja szerint az MKKP kimondott célja, hogy felhívja a figyelmet a lerobbant épületekre, infrastruktúrára. Ezért kérik is az ilyen objektumok bejelentését: „benőtte a gaz a szétrúgott elektromos szekrényt? Kátyúba dőlt az összegrefitizett villanyoszlop? Nem látszik a szeméttől a lekopott zebra, amin amúgy se lehetne átkelni kerekesszékkel? Jelentsd be a térképen a problémákat, amiket a településeden látsz és mi megoldjuk! Vagy legalább viccessé tesszük.”

Ez történt Oszkó Felsőn, ahol egy bejelentés nyomán felavatták a Hungarikum buszmegállót, és emléktáblát is elhelyeztek V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője számára, aki egyébként a hungarikumokért felelős államtitkár is.

Az MKKP emléktáblán köszönetet mond a politikusnak, hogy „a migrációs válság fenyegetései közepette is sikeresen megvédte a buszmegálló, mint helyi szinten jelentős érték állapotát.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik