Belföld

Keményebben lépnek majd fel a szabálytalan trafikosokkal szemben

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Komoly szigorítás várható a trafikok működésében Magyarországon, írja a Blikk.

A lap megkeresésére a dohánykoncesszió kérdéseiben illetékes, Lázár János alá tartozó Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóosztálya azt írta, „mindenféleképpen hangsúlyozni kell, az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a dohánytermékek árusítása helyéül szolgáló trafikok működésében komoly szigorítás várható, ugyanis a 18 éven aluliak dohánytermékkel való kiszolgálása még mindig nagyon nagy problémát jelent.”

Arra nem tértek ki, hogy pontosan mikor várható ennek a hatálybalépése.

A korábbi ilyen szabálytalanságokat elkövető trafikosokkal szemben sokkal magasabb pénzbüntetések kiszabására kerül majd sor, hosszabb működési felfüggesztéssel. Most az volt, hogy valakit ezen rajta kaptak, akkor egy időre bezárt a trafik, ezeknek a bezárásoknak az időintervalluma hosszabb lesz. És ismétlődő szabálysértések esetén a koncesszió, tehát a trafik üzemeltetési jognak a visszavonása is kiszabható büntetés lesz. Az a trafikos is, aki »mondjuk 2-3-szor« elköveti ezt, azt megelőzően kap pénzbüntetést, illetve bezárást. Ezek nagyobb pénzbüntetések lesznek mint korábban, továbbá hosszabb bezárások, új elemként pedig a koncessziós jogosultság visszavonását is magával vonhatja ez a szabálysértés

– írták.

Azt is megírták, a magyar kormány folyamatosan vizsgálja az árváltozás lehetőségeit, azonban ezek függenek a gazdasági mutatók mellett attól is, hogy ezek a fekete gazdaságot, mennyire élénkítenék, ezért ezen adatok vizsgálata alapján lehet csak ebben döntést hozni.

Kapcsolódó
Nem kell asztalost hívni a dohányboltok kötelező átrendezéséhez
Aligha vesznek majd bármit is észre a fogyasztók a dohányboltok átalakításából, a jogszabályi változások valójában a trafikosoknak adnak plusz munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik