Belföld

Jogerősen is 15 évet kaphat az újszülött csecsemőjét kegyetlenül kivégző dajka

Jogerősen is 15 év fegyházat kaphat az az óvodai dajka, aki tavaly július elején kegyetlen módon végzett az újszülött gyermekével, majd egy erdőben elrejtette annak holttestét.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint a nő a szüleivel élt együtt egy borsodi családi házban. Mindenki előtt titkolta a terhességét, s nem készült fel a baba születésére,nem járt terhesgondozásra, és a védőnőt is csak a cselekményt megelőző egy héttel kereste fel.

Tavaly július elején késő este a vádlott hasa görcsölni kezdett, amit édesanyjának is jelzett, azonban későbbi fájdalmairól és a magzatvíz elfolyásáról senkinek sem szólt. A nő a hajnali órákban a WC-re ülve szülte meg gyermekét, a köldökzsinórt pedig egy ollóval vágta el.

Az újszülött feje a vízzel telt öblítő részbe merült, ahonnan a vádlott csak néhány perc múlva emelte ki, majd a gyermeket a földhöz ütötte és egy törölközőbe csavarva magára hagyta.  Aznap délelőtt – valódi szándékát elhallgatva – egy ismerősét kérte meg, hogy vigye Lyukóbánya erdős külterületére, ahol elrejtette a csecsemő holttestét.

A fiatal nő azt elismerte a nyomozati szakban, hogy terhes volt és szült, de tagadta, hogy megölte volna a csecsemőt. Azt állította, hogy szerette volna megtartani a babát, és készült az anyaságra. Állítása szerint beleszülte a babát a vécécsészébe, és abba fulladt bele, mert akkor már nem élt, amikor kivette onnan.

A nő elismerte hogy el akarta tüntetni a gyermek holttestét az ismerősével. Neki azt mondta, hogy a szülei galambokat vágtak, és azoknak a tetemét akarja eltüntetni, mert nem lehet beletenni a szemetesbe, és nem akarja, hogy elhordják a kutyák.

A fiatal nő azt elismerte a nyomozati szakban, hogy terhes volt és szült., de azt tagadta, hogy megölte volna a csecsemőt. Azt állította, hogy szerette volna megtartani a babát, és készült az anyaságra. Állítása szerint beleszülte a babát a vécécsészébe, és abba fulladt bele. Állítása szerint akkor már nem élt a pici, amikor kivette onnan.

A bűncselekmény elkövetését végig tagadó dajka 15 év fegyházat kapott elsőfokon, de felmentésért és enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta.

Álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott. Az asszony ugyanis azután, hogy világra hozta a gyermekét, mindent megtett annak érdekében, hogy az újszülött ne maradjon életben, majd gondoskodott az elrejtéséről is, ezért a büntetése tettarányos és szükséges, annak enyhítésére nincs törvényes indok.

Kapcsolódó
Állítja a babáját megölő óvodai dajka, meg akarta tartani a picit, csak szüléskor belefulladt a vécécsészébe
14 év fegyházat kértek az újszülöttjét erdőben eltüntető nőre, aki egészen elképesztő védekezéssel állt elő. Csak erős idegzetűeknek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik