Belföld

Félmilliós bírságot és 64 büntetőpontot gyűjtött össze egy budapesti autós néhány perc alatt

Ittasan próbált elmenekülni egy autós a rendőrök elől a XIV. kerületben, közben több piros lámpát és stoptáblát hagyott figyelmen kívül – írják a rendőrség oldalán.

A zuglói rendőrök akartak igazoltatni egy autóst 2023. november 11-én éjszaka a Vezér utcában, azonban a sofőr a rendőri jelzésnek nem állt meg. Menekülése közben több piros lámpát és stoptáblát is figyelmen kívül hagyott, végül egy társasház mélygarázsába hajtott be. Ott leparkolta a járművet, és mintha mi sem történt volna, elindult a kijárat felé, de a rendőrök feltartóztatták, majd előállították. A 28 éves férfi beismerte, hogy azért próbált meglépni, mert alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült.

A XIV. Kerületi Rendőrkapitányságon ittas járművezetés miatt indítottak ellene büntetőeljárást. Felelnie kell a menekülés közben elkövetett szabálytalanságok miatt is: összesen 520 ezer forint közigazgatási bírságot és 64 büntetőpontot gyűjtött össze, emellett szabálysértési eljárás indult vele szemben, vezetői engedélyét pedig – amelynek orvosi alkalmassági ideje öt éve lejárt – bevonták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik