Belföld

Berúgott egy söröző tulajdonosa a pultosnővel, kis híján meghaltak gázmérgezésben

Együtt rúgott be egy mezőkövesdi sörözőnek a tulajdonosa és a pultosnője. Italozás közben felborult a sörcsapoló szén-dioxidos palackja, és a kiáradó gáz kis híján megölte mind a kettejüket. A Mezőkövesdi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt állítja bíróság elé a sörözőt üzemeltető nőt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a tulaj egy májusi napon együtt ivott munkaidőben a pultosnővel. Estefelé már mind a ketten részegek voltak, amikor eldőlt a sör csapoláshoz használt 27 kg töltőtömegű szén-dioxid palack, amit szabálytalanul tároltak.

A reduktor megsérült, a szén-dioxid gáz pedig szivárogni kezdett, melyet belélegezve a tulaj és a csapos is elveszítették az eszméletüket. Szerencséjükre a söröző teraszán tartózkodó vendég észlelte a balesetet, kihívta a tűzoltóságot, a helyszínre érkező mentősök a vádlottat és a pultos nőt is kórházba vitték.

A nő a szén-dioxid gázpalack telepítése és tárolása vonatkozásában nem tett eleget a veszélyes áruk szállítására vonatkozó előírásoknak, nem biztosított elmozdulás elleni rögzítő szerkezetet, valamint nem tett eleget annak a jogszabályi követelménynek sem, hogy munkát végezni csak kipihent, alkoholmentes állapotban szabad.

Az ügyészség pénzbüntetést kért a büntetlen előéletű tulajdonosra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik