Belföld

Visszamenőlegesen kapott új helyettes államtitkárt Lázár János

Vaga Jennifer / 24.hu
Vaga Jennifer / 24.hu
Immár három napja hatályos Orbán Viktor döntése.

A miniszterelnök november 9-én jegyzett határozata szerint Deák Krisztina Erzsébet november 7-ei hatállyal lett az építési tárca helyettes államtitkára.

Mivel indoklás soha nincs, a Magyar Közlönyből ezúttal is csak annyi derül ki, hogy személyi döntésénél Orbán Viktor elfogadta építési és közlekedési minisztere, Lázár János javaslatát.

Azt hivatalosan nem tudni, az új helyettes államtitkár mely területért felel, ez a minisztérium honlapjáról november 10-én reggel sem derült ki, ott Deák Krisztina Erzsébet még nem szerepelt a felsorolásban.

Vélhetően a műemlékvédelmet kapja majd, miután Orbán Viktor erről a posztról a korábbi helyettes államtitkárt, Vukoszávlyev Zoránt – szintén Lázár miniszter javaslatára – a minap azonali hatállyal felmentette.

Frissítünk!

Valóban ő védi majd a műemlékeket

Ez egy Facebook-bejegyzésből derült ki. Lánszki Regő államtitkár ugyanis közösségi oldalán régi-új kollégaként, a tárca műemlékvédelemért felelős helyettes államtitkáraként üdvözölte Deák Krisztinát.
Azt írta, a következő évtizedekben meghatározó lesz a műemlékvédelem, a műemlékek méltó felújítása, hasznosítása, amiben meghatározó szerepe lesz a helyettes államtitkárnak, akit tapasztalt építészként, értékvédőként, jellemzett.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik