Belföld

Miskolci tragédia: Egy nő meghalt, három főt füstmérgezéssel vittek kórházba

Kigyulladt tegnap este egy háromszintes épület földszinti, nyolcvan négyzetméteres lakása Miskolcon, a Pöltenberg Ernő utcában. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint többen is voltak az épületben a tűz keletkezésének idején, és közülük három személyt sikerült kimenteniük.

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy egy idős nő vesztette életét a lakástűzben.  A másik három embert füstmérgezés miatt kórházba vitték a mentők. Úgy tudjuk, hogy ők mind a hárman felnőttek.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megkeresésünkre azt mondta, hogy nem merült fel bűncselekmény gyanúja, és a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

A katasztrófavédelem az esettel kapcsolatban még annyit közölt, hogy bútorok és berendezési tárgyak égtek a lakásban, s az egységek több oldalról fékezték meg a lángokat, így a tűz már nem terjedt át a felsőbb szintekre.

Nem zárható ki, hogy a tűz elektromos meghibásodás miatt keletkezett, a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit.

Fontos tudni, hogy a lakástüzek 61 százaléka a fűtési időszakban következik be, ilyenkor tehát fokozottabb odafigyelésre van szükség. A legjobb megoldás, ha füstérzékelőt működtetünk, és beszerzünk egy tűzoltó készüléket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik