Belföld

Novák Katalin rendkívüli követekről, állampolgárokról döntött

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Az államfő több régi-új határozata is a megjelent a friss Magyar Közlönyben.

A köztársasági elnök külön-külön határozatokban, de minden esetben Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter javaslatára döntött úgy, hogy

  • Takács István,
  • Bali Tamás,
  • Takács István Tibor

részére rendkívüli követ és meghatalmazott miniszteri rangot adományoz. (Ezt a titulust azok kapják, akikre valamilyen speciális diplomáciai feladat vár, illetve tekintélyes pályafutást tudnak maguk mögött, de nem nagykövetek.) A brüsszeli magyar EU-képviseletet nagyköveti rangban Ódor Bálint vezeti, az államfő az három munkatársát léptette elő. Takács István és a tőle a másik keresztnevével megkülönböztetett Takács István Tibor az állandó képviselők és helyetteseik üléseinek előkészítésével foglalkozik, míg Bali Tamás a Politikai és Biztonsági Bizottság üléseivel teszi ugyanezt, írja a hvg.hu.

Novák Katalin döntött állampolgárságokról is. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztései alapján ezúttal két Kárpátalján (Beregszászon, illetve Ungváron) a szovjet időkben született férfi állampolgárságát vonta vissza. Az indoklás szerint mindketten a jogszabályok megszegésével lettek magyarok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik