Belföld

Újra kellett éleszteni egy elsős kisfiút, miután rosszul lett futás közben

Rosszul lett egy elsős kisfiú az egyik fertőszentmiklósi általános iskola udvarán. A gyereket újraélesztették, majd mentőhelikopterrel kórházba vitték.

Az iskola azonnal értesítette a mentőket, amikor rosszul lett a kisgyerek és a kollégánkat a művelődési házból, aki azonnal vitte a defibrillátort. Szerencsére közel vagyunk egymáshoz, így gyorsan érkezett a segítség

– mondta a Kisalföldnek, Horváth Tibor polgármester, hozzátéve a mentők időben megérkeztek, majd átvették a kisfiú ellátását, és kórházba vitték.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a kisfiú futás közben esett össze egy udvaron. A helyi gyerekorvos szerencsére épp az iskolában volt, s ő kezdte el a kisfiú újraélesztését, egy tanár pedig eközben átrohant a szomszédos művelődési házba a defibrillátorért.

A kisfiút életveszélyes állapotban vitték egy budapesti kórházba mentőhelikopterrel, de állítólag már jobban van.A Híradónak nyilatkozó gyerekorvos szerint egy 6-7 éves kisgyereknél általában veleszületett rendellenesség okozhat hasonló rosszullétet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik