Belföld

Novák Katalin: erről a NATO főtitkárának is beszámolok majd

Novák Katalin / Facebook
Novák Katalin / Facebook

Beszámoltunk róla, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Novák Katalin államfő, egyben a Magyar Honvédség főparancsnokának jelenlétében megnyitotta a NATO-erők részvételével megrendezett Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos gyakorlatot, amit idehaza harminc éve nem látott hadgyakorlatként aposztrofált. A miniszter az eseményen elmondta, hogy a magyar kormány számára a béke megőrzése, Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, továbbá beszélt arról is, hogy „a biztonság hosszú évtizedek óta szilárdan álló építményén komoly repedések jelentek meg”.

Délután Novák Katalin is megosztotta gondolatait a hadgyakorlatról, posztjában úgy forgalmazott, bizonytalan időket élünk, a hadgyakorlat viszont bizonyítja, hogy a Magyar Honvédség kész Magyarország biztonságának és szuverenitásának védelmére.

„Azt is bizonyítja a hadgyakorlat, hogy jó szövetségesek vagyunk, mert NATO tagországok katonái is részt vesznek rajta több százan” – emelte ki Novák, aki a MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál találkozott a toborzó kampány eredményeként bevonult honvédekkel, valamint megtekintette a hadsereg egyik legmodernebb haditechnikai eszközét, a Lynxeket is.

A honvédelmi miniszterhez hasonlóan Novák is hangsúlyozta, hogy az elmúlt harminc év legnagyobb hadgyakorlata kezdődött el Magyarországon, amiről ígérete szerint szerdán beszámol majd a NATO főtitkárának, Jens Stoltenbergnek is.

Kapcsolódó
Harminc éve nem látott hadgyakorlat indult Magyarországon
Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Novák Katalin nyitotta meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik