Belföld

A Jobbik Migránsmunkás Toborzó Minisztériummá nevezte át a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot, a Fidesz máris reagált

Jobbik-Konzervatívok / Facebook
Jobbik-Konzervatívok / Facebook

Kedden délelőtt a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnál akciózott a Jobbik-Konzervatívok, melynek tagjai „átnevezték” az intézményt, az épület falán elhelyezett táblára egy molinót  ragasztottak, rajta a

Migránsmunkás Toborzó Minisztérium

felirattal.

Az akció után sajtótájékoztatót tartott a párt a helyszínen, Lukács László György frakcióvezető itt arról beszélt, hogy a kormány migránsmunkás toborzóirodává silányította a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot, és hogy szégyen, hogy az egyik legfőbb állami intézmény „asszisztál a kormány nemzetellenes tervéhez”. Lukács szerint elmúlt időben az új nevet kapó intézmény egyik legfőbb tevékenysége az volt, hogy segítse a kormány veszélyes tervét, és minden feltételt biztosítson ahhoz, hogy számolatlanul hozhassák Magyarországra az ázsiai migránsmunkásokat, akik aztán „elveszik a magyarok munkáját, letörik a béreket, megbontják hazánk kulturális egységét”.

Ázsiai migránsmunkások helyett normális bért a magyaroknak!

– mondta a Jobbik politikusa, aki szerint a kormány zöld utat adott a bevándorlásnak, az ő pártja azonban a migráció minden formáját elutasítja.

Néhány órával később a Fidesz egy MTI-hez eljuttatott közleményben reagált a történtekre, Lukácsnak címezve azt írták, „különös, hogy annak a pártnak a frakcióvezetője aggódik a vendégmunkások miatt, amelynek az elnöke, Gyöngyösi Márton bevándorláspárti politikus számolatlanul engedné be a migránsokat, és minden migrációt támogató indítványt megszavaz Brüsszelben.

Mint írták, a Fidesz-KDNP támogatja Magyarország kormányának azon törekvését, hogy ezen túl is megvédje a magyar embereket, és a magyar emberek munkahelyeit, „Magyarországon ma annyi magyar ember dolgozik, mint korábban még sohasem”.

Vendégmunkásokat pedig csak azokra az álláshelyekre lehet behozni, amelyeket a magyarok nem tudnak betölteni. Magyarország a magyaroké és a magyarországi munkahelyek is a magyarokat illetik meg

– zárult a kormánypárt válasza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik