Belföld

HVG: Továbbra is titok, mit kerestek a Karmelita kolostorban a kormánypárti médiavezetők

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Október 31-én tett közzé egy videót Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, aki a miniszterelnök székhelye, a Karmelita kolostor előtti utcába próbált bemenni, de a rendőrök a kordonnál megállították. A Színház utcába nem lehet csak úgy bemenni, kétoldalról kordonnal van lezárva, és rendőrök őrzik, az egyik oldalon a kordont pedig rendszeresen lebontja a Momentum-frakció. Hivatalosan a szomszédos épület, az egykori Honvéd Főparancsnokság visszaépítési munkáival indokolják a lezárást.

Gelencsér videójából viszont kiderült, hogy néhány ismert kormányközeli embernek nincs szüksége védőfelszerelésre. Amíg Gelencsér a rendőrökkel beszélt, a lezárt területről egymás után sétált ki a Demokrata főszerkesztője, Bencsik András, a Szabad Földet vezető Gajdics Ottó, a TV2 hírigazgatója, Szalai Vivien, Csermely Péter, a Mediaworks vezérigazgató-helyettese, valamint Szajlai Csaba, a Világgazdaság főszerkesztője.

A Hvg.hu most rákérdezett, miért jártak a Karmelita kolostorban a kormánypárti médiaszemélyiségek, de sem Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, sem a Rogán Antal alá tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ nem adott tájékoztatást a portálnak arról, hogy milyen programon vettek részt az érintettek a múlt héten kedden a budai Várban, Orbán Viktor kormányfő és minisztere, Rogán Antal közös munkahelyén.

Kiemelt kép: Bencsik András érkezik a kötcsei piknikre 2023. szeptember 9-én. Fotó: Adrián Zoltán / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik