Belföld europoli

Kocsis Máté: a déli határnál jelen vannak a világszerte ismert terrorszervezetek képviselői

Vörös Szilárd / MTI
Vörös Szilárd / MTI
Nem a terror szintjén kell politizálni!

A migráció kiemelt terrorveszéllyel jár, ezt a napokban részben nyilvánossá vált titkosszolgálati jelentés mindenki számára világossá teszi – mondta Kocsis Máté a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A Fidesz frakcióvezetője a műsorban úgy fogalmazott, hogy a jelentésből a nyilvánosság is megbizonyosodhat arról, hogy a helyzet súlyos, azt a migrációs gyakorlatot pedig, amit „a brüsszeli vezetés folytat”, sürgősen fel kell számolni, és minden eszközzel fellépni a terrorizmus ellen.

Kocsis szerint jelenleg terrorszervezetek szervezik a magyar-szerb határon az embercsempész-hálózatot, megfogalmazása szerint

nem túlzás, hanem rideg valóság, hogy déli határunknál jelen vannak a világszerte ismert terrorszervezetek képviselői, közöttük a tálib kormányzathoz sok esetben rokoni szálakkal köthető olyan személyek is, akik korábban terrorcselekményeket követtek el.

„Kabulból és Gázából ide érkezett terroristák döntik el, hogy kiket, milyen áron, milyen útvonalon szállítsanak az embercsempészek” – tette még hozzá.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy Magyarország a békében és a biztonságban érdekelt, és ez igaz a déli határaira is, „éppen ezért kötelességünk szembe menni minden olyan brüsszeli akarattal, ami a terrorizmus kockázatát növeli”. Az értékelése szerint a fizikai határok támadás alatt állnak, de a jogi határvédelem is támadás alatt áll, mert „a brüsszeli vezetés újra elővette a migrációs paktumot, amiben a migránsok kötelező elosztását és migránsgettók létrehozását követeli”.

Ezután arról beszélt, hogy Magyarország az elmúlt nyolc évben kitartóan ellenállt, nagyon sok elítélő nyilatkozatot, büntetést, vesszőfutást elszenvedett az álláspontja miatt, de továbbra sem fog változtatni, mert az ellentétes lenne a magyar érdekekkel. Ezen a ponton figyelmeztetett Kocsis, hogy ha Brüsszel tovább erőlteti a migránsok behozatalát, ha az elosztási rendszerükön töri a fejét, ha nem megakadályozni, hanem elősegíteni akarja ezt a folyamatot, „akkor szembe fogunk velük menni”.

A nemzeti konzultációra rátérve a politikus úgy fogalmazott, hogy a migrációval kapcsolatos kérdések megválaszolása abban segíti majd a kormányt, hogy Magyarország az emberek többségének véleményén nyugvó, világos álláspontot foglalhasson el a vitában.

„Azt szeretnék világossá tenni, hogy az a migrációs politika, amit Brüsszel képvisel, tarthatatlan, és most már közvetlen veszélyt is okoz, elsősorban azoknak a honfitársainknak, akik a határainkat őrzik” – zárta szavait Kocsis Máté, aki az MTI szemléje szerint ugyanakkor nem ment bele részletekbe azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen migrációs politikát folytatnak Brüsszelben.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik