Belföld

A szomszédban lakó gyerek megölésével fenyegetőzött, majd rálőtt a rendőrökre egy nógrádi férfi

A Terrorelhárítási Központ emberei tettek pontot egy elfajuló szomszédvita végére a Nógrád vármegyei Erdőtarcsán pénteken. Az RTL riportja szerint azon a ponton vonták be a sértettek a hatóságokat, amikor a 66 éves férfi azzal kezdett fenyegetőzni, hogy megöli a szomszédban lakó család gyermekét.

A sértett családból az édesanya nyilatkozott a csatornának, ő elmondta, hogy sokáig kimondottan jóban voltak a szomszéddal, a viszony azonban hirtelen megromlott. A nő elmondása szerint a férfi a fejébe vette, hogy ők mérgezték meg a kutyáját – ő viszont ezt határozottan tagadta, mint mondta, semmilyen állatot nem bántanának, így az ő háziállatát sem. A férfi pénteken kezdett azzal fenyegetőzni, hogy megöli a család gyermekét. A nő ekkor egyedül volt otthon a gyerekkel, a férje dolgozott. Ezen a ponton értesítette a hatóságokat.

A kiérkező rendőröket a férfi fegyverrel várta, rájuk is lőtt, egy rendőr könnyebben sérült. 

A lövések leadása után a férfi bezárkózott a házába, a TEK helyszínre riasztott emberei azonban sikeresen elfogták. Őrizetbe vették, szombaton pedig gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozóügyészség fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúját közölte a nógrádi férfival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik