Belföld

A drágulás és a magas árak a legnagyobb problémájuk a fővárosiaknak

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A drágulás az összes budapesti első számú problémája, függetlenül attól, hogy kormánypartiak vagy ellenzékiek, idősek vagy fiatalok, mennyire iskolázottak. Minden másban viszont a végletekig megosztja a politika a fővárosiakat – állapította meg a Republikon Intézet felmérése, amit a hvg.hu publikált.

Az összes megkérdezett 30 százaléka a magas árakat és az inflációt nevezte meg „a legnagyobb problémának, amivel szembe kell Önnek néznie” kérdésre, jelentősen megelőzve minden mást, a közlekedést, a szemétkérdést, a parkolóhelyhiányt vagy éppen a közbiztonságot. Még a fideszesek is ezt emelték ki legnagyobb arányban (25 százalékban), az ellenzékiek és a Mi Hazánk szavazói 33 százaléka, a kutyapártiak 34 százaléka jelölte meg ezt.

Arra a kérdésre, hogy Budapestnek melyik a legnagyobb problémája, amivel szembe kell néznie, az egészségügy rossz állapotát, az a dugókat és a forráshiányt nevezték meg a legnagyobb arányban (15-15-15 százalék). Ha pártállás szerint nézzük, akkor a fideszeseknek leginkább a koszos, szemetes város zavarta (16 százalékuk jelölte meg ezt), az ellenzékiek a forráshiányt (20 százalék), a bizonytalanok pedig annak ellenére egészségügy rossz állapotát kifogásolták (23 százalék), hogy az nem is az önkormányzat hatáskörébe tartozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik