Belföld

Zuglóban saját jelöltet indít a Momentum Horváth Csaba ellen

Momentum / Facebook
Momentum / Facebook

Bejelentette a Momentum, hogy Rózsa Andrást indítja jövőre a zuglói polgármester-választáson. A helyi politikus kedden reggel kampánya megkezdése miatt lemondott alpolgármesteri címéről.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Momentum nem támogatja Horváth Csaba jelenlegi MSZP-s polgármester újrázását. Rózsát nemcsak a Momentum, hanem Hadházy Ákos független képviselő, aki épp Zuglóban verte meg az előválasztáson az addigi MSZP-s képviselőt, Tóth Csabát, valamint a Civil Zugló Egyesület is támogatja, melynek vezetője, Várnai László több mint 10 százalékot szerzett a legutóbbi polgármester-választáson.

Horváth már korábban bejelentette, hogy 2024-ben is indul az önkormányzati választáson, de az előválasztást nem támogatná, Rózsa András viszont kész azon is megmérettetni magát.

Magyarország rossz kezekben van. De ha körbe nézünk itt, akkor azt látjuk, Zugló is rossz kezekben van. Ahogy az országnak, úgy ennek a kerületnek is egy, a jelenleginél jobb vezetésre van szüksége

– indokolta döntésüket Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője.

„A zuglói közélet megtisztulásának folyamata elindult, de a kerület intézményeit átszövő háló attól még létezik, hogy a hálót szövő pók már nincs hatalmon. Jövő júniusban lehetőségünk van arra, hogy befejezzük ezt a nagy munkát” – állt ki Hadházy Ákos Rózsa András mellett, akit olyan jelöltnek tart, aki végre nekiáll kitakarítani a városházát, és hozzányúlni a kényes kérdésekhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik