Belföld

Megszűnik a fideszes médiabirodalomhoz tartozó Digitalstand

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Megszűnik a Digitalstand Rendszeren keresztül nyújtott online lapáruház szolgáltatás december 31-én – közölte a Digitalstand Kft. általános jogutódja, a MédiaLOG-DMHM Zrt. kedden előfizetőivel levelében. A www.digitalstand.hu online lapáruház szolgáltatás segítségével a világ bármely pontján, a nap bármely szakában meg lehetett vásárolni, el lehetett olvasni az újságokat. Napilapok, magazinok, közéleti és szaklapok, illetve külföldi újságok között lehetett válogatni. A MédiaLOG-DMHM Zrt. tájékoztatása szerint már november 1-től sem előfizetést, sem egyedi lapszámot nem lehet vásárolni a www.digitalstand.hu weboldalon és a Digitalstand applikációban.

A Magyar Hang cikke szerint a napi- és hetilapok, valamint magazinok digitális forgalmazására szakosodott felület 2010-ben indult, az akkori Heti Válasz és egy informatikai fejlesztőcég közös vállalataként. A Heti Válasz bedöntése után sokáig bizonytalan volt a sorsa, aztán ezt is, mint megannyi más sajtóorgánumot, a Mediaworks szerezte meg – egész pontosan beolvadt a gigantikus kormányközeli médiacég tulajdonában lévő MédiaLOG-ba.

A Magyar Hang megjegyzi, az archívumot is törlik: a tulajdonos közlése szerint az eddigi felhasználók 2024. január egytől nem érik el az általuk korábban megvásárolt újságokat sem a weboldalom, sem az applikációban. Letölteni eddig sem lehetett, így aki drága újságokat vásárolt, az jövő év elejétől végleg elbúcsúzhat a kifizetett magazinjaitól.

A Média1 hozzáteszi: a mostani lépés érzékenyen érintheti azokat a lapkiadókat, amelyek a digitalizációs trendekkel összhangban a Digitalstandon keresztül terjesztették újságjaikat. Sok függelten kiadó is használta, nem csak a fideszes médiahálózat a lapjai terjesztésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik