Belföld

Centikre kerülte el a lövedék a járókelőt, amikor a balatonföldvári iskolában elsült egy vadászpuska

Érezte a süvítő hangot és a becsapódást – ezt mondta az RTL Híradónknak a férfi, aki a balatonföldvári iskola előtt állt, amikor lövés dördült egy tanteremben.

Múlt héten, pénteken délelőtt a pályaorientációs napot tartottak az intézmény 7. osztályos tanulóinak. Az egyik gyermek édesapja vadászként dolgozik, így ő magával vitt az iskolába egy puskát a hozzávaló töltényekkel. Korábban a 24.hu is beszámolt arról, hogy miközben a vadász előadást tartott, egy fiú kezében elsült a fegyver.

A teremben ugyan senki sem sérült meg, de az utca túloldalán csak néhány centin múlt, hogy a lövedék nem okozott komolyabb bajt. A lövedék a terem ablakán keresztül hagyta el a termet.

A szintén a pályaorientációs napra ékező előadó érzékelte az elsüvítő lövedéket.

Mondtam a kollégámnak, nézd, itt lőnek ránk, milyen fogadtatásunk van. Viccelődtem, majd ő rám nézett, és azt mondta, tényleg lőnek ránk

– mesélte a férfi a történteket. Azonnal szólt egy tanárnak, akinek az arcán látta a döbbenetet, amikor rájött, hogy a lövés a vadászbemutatós teremből érkezhetett.

A Somogy Megyei Vadászkamara elhatárolódott az esettől, közölték, alapelvük, hogy fegyvert nem visznek oktatási intézményekbe. Kemenszky Péter szerint alapvető szabályokat rúgtak fel minden oldalról, hozzátéve, hogy szerinte „soha nem a gyerek a hibás”.

A rendőrség foglalkozáskörében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a 43 éves vadászt. Egyelőre nem lehet tudni, hogyan került éles lőszer a fegyverbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik